Egedal By vokser med 58 urbane boliger

Byudviklingen i Egedal By fortsætter i fuld fart. Byrådet har i 2016 sagt ja til et tilbud fra Egedal Boligselskab, der vil opføre 58 bæredygtige lavenergi-boliger i op til fem etager.

De nye boliger bliver nabo til de 60 boliger i Egevænge - over for Egedal Rådhus – der allerede er opført på den anden side af vejen.

Der bliver tale om et byggeri på i alt 5.500 kvadratmeter på hjørnet af Dam Holme og Amaliestien.

Lejlighederne på mellem 70 og 115 kvadratmeter bliver efter krav fra Egedal Kommune opført efter den bedste bygningsklasse med lavt energiforbrug og grønne tage, hvor regnvandet bliver opsamlet på grunden.

Desuden bliver boligerne koblet til højteknologiske Smart City-løsninger, der hjælper borgerne i hverdagen med eksempelvis intelligent belysning eller vejr-sensorer.

Egedal Kommune forventer, at Egedal Boligselskab vil begynde byggeriet i 2017, og at boligerne vil være indflytningsklare i 2018.

De næste 300 ejer- og lejeboliger er også allerede på tegnebrættet i Egedal By. De kommer til at fordele sig på hele fem storparceller, og boliger bliver på mellem 55 og 120 kvadratmeter.