Årets gang i Egedal Kommune

 • Nyt ministerbesøg i det unikke sundhedscenter
  Nyt ministerbesøg i det unikke sundhedscenter

  Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøger Egedal Sundhedscenter for at opleve ’det nære sundhedsvæsen’ i praksis og høre om kommunens hjælp til demente.

  For mere information se her.

 • Så er Egedal Kommune på Facebook!
  Så er Egedal Kommune på Facebook!

  Egedal Kommune går på Facebook med en mission om at vise en ny side af kommunen med hurtig borgerservice, rum til fælles dialog og gode historier om alt det der sker i Egedal.

  For mere information se her.

 • Plan klar for smukt boligområde i Smørum
  Plan klar for smukt boligområde i Smørum

  Byrådet vedtager en lokalplan for det helt nye og naturskønne boligområde ved Dyvelåsen i Smørumnedre. Op mod 65 parcelhusgrunde kommer i udbud.

  For mere information se her.

 • Innovationsfestival blev et godt springbræt
  Innovationsfestival blev et godt springbræt

  Egedal Kommune evaluerer innovationsfestivalen, der involverede en masse borgere midt i november og sætter sine spor i 2016. Netto kostede festivalen 600.000 kroner.

  For mere information se her.

 • Borgmester: Virksomheder skal trives i Egedal
  Borgmester: Virksomheder skal trives i Egedal

  ’Det er jer vi lever af. Derfor skal I trives’. Sådan lyder det fra borgmester Willy Eliasen på nytårskuren i 2016, hvor 100 erhvervsfolk, politikere og beskæftigelsesministeren deltager.

  For mere information se her.

 • Plejecenter med gårdhave og hjemlig hygge
  Plejecenter med gårdhave og hjemlig hygge

  1. april åbner det bæredygtige Plejecenter Egeparken i bydelen Egedal By med 72 hjemlige lejeboliger, lyse fællesrum og en smuk gårdhave.

  For mere information se her.

 • Ny politik for en værdig ældrepleje
  Ny politik for en værdig ældrepleje

  Social- og Sundhedsudvalget sender et udkast til en ny ’Værdighedspolitik for en værdig ældrepleje’ i høring. Politikken sætter blandt andet fokus på begrebet ’selvbestemmelse’ – retten til at bestemme mest muligt over eget liv. Med politikken følger 6,3 millioner kroner til bedre ældrepleje.

  For mere information se her.

 • Foråret sætter skub i salg af byggegrunde
  Foråret sætter skub i salg af byggegrunde

  De naturskønne byggegrunde i Egedal Kommune er efterspurgt som aldrig før. Det gælder specielt parcelhusgrundene ved Dyvelåsen i Smørum, der forventes udsolgt, så snart de sendes i udbud.

  For mere information se her.

 • Mindre syge og mere veloplagte medarbejdere
  Mindre syge og mere veloplagte medarbejdere

  Færre sygedage og bedre forebyggelse af stress. Det er målet i en stor indsats for medarbejderne i Egedal Kommune, der i 2016 har fokus på at skabe trivsel og balance i en travl hverdag.

  For mere information se her.

 • Unge fester for årets ungdomskommune
  Unge fester for årets ungdomskommune

  Lørdag aften den 9. april fejrer flere hundrede unge, at Dansk Ungdoms Fællesråd(DUF) har kåret Egedal Kommune til at være Årets Ungdomskommune 2016. Det sker med en stor fest fyldt med prisoverrækkelse, diskotek, lounge, juicebar, grillpølser og graffitikunst.

  For mere information se her.

 • Arkitektfirmaet Arkitema designer byrum
  Arkitektfirmaet Arkitema designer byrum

  Arkitema Architects designer byrum til nye bydele i Egedal Kommune. Egedal Kommune har udpeget Arkitema Architects som vindere af opgaven om at udvikle byrums- og landskabsdesign til de to kommende bydele, Egedal By og Dyvelåsen.

  For mere information se her.

 • Egedal samler hjælpen til udsatte og familier
  Egedal samler hjælpen til udsatte og familier

  Mange borgere har brug for en mere helhedsorienteret og tværfaglig hjælp. Derfor samler Egedal Kommune familierådgivning, socialpsykiatri, rusmiddelteam og en række andre aktiviteter under et tag i Tofteparken.

  For mere information se her.

 • Festival i Egedal angriber København
  Festival i Egedal angriber København

  Giv agt! Hjemmeværnet rykker ind for at sætte ekstra meget fut i renæssancefestivalen ’Svenske Slaget i Smørum’, der i 2016 genopfører kampscener fra Stormen på København i 1659.

  For mere information se her.

 • Dampmaskine koger ukrudt væk i Egedal
  Dampmaskine koger ukrudt væk i Egedal

  Ingen kemikalier, gasbrændere eller lugejern. Som den første kommune i landet fjerner Egedal nu ukrudtet på de offentlige veje med en ’dampmaskine’. Det er mere effektivt og sparer både penge og CO2.

  For mere information se her.

 • Egedal varsler forbud mod sprøjtemidler
  Egedal varsler forbud mod sprøjtemidler

  Som den første kommune i Danmark gør Egedal brug af en særlig paragraf for at beskytte drikkevandet i et nyt beskyttelsesområde. 33 grundejere og landmænd bliver varslet om et totalt forbud mod sprøjtemidler i et 67 hektar stort område, hvor der pumpes rent drikkevand op til 30.000 mennesker. Grundejerne får tilbudt erstatning.

  For mere information se her.

 • Har du talt med din lokalpolitiker?
  Har du talt med din lokalpolitiker?

  I sensommeren skal politikerne sætte sig sammen for at drøfte næste års budget, men borgerne kan allerede før sommerferien møde politikerne for at tale om, hvad der giver mest værdi at prioritere.

  For mere information se her.

 • Vi gør 2016 sunde ting - sammen
  Vi gør 2016 sunde ting - sammen

  Siden Sundhedspolitikken blev vedtaget, har Egedal Kommune sat gang i en lang række initiativer som understøtter temaerne i den nye politik.

  For mere information se her.

 • Privat hjemmepleje-firma konkurs
  Privat hjemmepleje-firma konkurs

  Det private hjemmepleje-firma Pareta Care, der leverer hjemmepleje til 130 borgere i Egedal, går konkurs. Egedal Kommune sætter et beredskab i værk for at sikre hjælp til alle de berørte borgere.

  For mere information se her.

 • Succes med it-eksperter på skoler
  Succes med it-eksperter på skoler

  Det er blevet sjovere og mere lærerigt at gå i skole i Ballerup, Furesø og Egedal. Sådan lyder erfaringerne fra et it-mentorprojekt, hvor teams af lærere og pædagoger får hjælp til at indarbejde digitale værktøjer i undervisningen.

  For mere information se her.

 • Regnvåd bjørneklo skyder i panik
  Regnvåd bjørneklo skyder i panik

  Egedal Kommune fortsætter denne sommer med at bekæmpe den giftige Kæmpe-Bjørneklo, men desværre trives den godt med regnvejr og sætter lige nu masser af panikskud. 95 steder bliver der givet varsel om at fjerne planten.

  For mere information se her.

 • Kongeskrænten i Smørum solgt
  Kongeskrænten i Smørum solgt

  Smørums smukke perle Kongeskrænten bliver solgt, og der skal opføres 66 nye attraktive og miljøvenlige boliger.

  For mere information se her.

 • Egedal siger nej til råstofudgravninger
  Egedal siger nej til råstofudgravninger

  Egedal Kommune siger ’nej tak’ til Region Hovedstadens forslag til nye råstofudgravninger efter sand og grus i tre store områder tæt på landsbyerne Søsum og Ledøje. Kommunen vil dog godt anerkende et behov for mindre udgravninger, der hvor motorvejen til Frederikssund skal fœrdiggøres.

  For mere information se her.

 • Egedals udgifter i 2016 stiger for meget
  Egedals udgifter i 2016 stiger for meget

  Egedal Kommunes budget for 2016 er under pres på grund af stigende serviceudgifter. Derfor indstiller Økonomiudvalget til Byrådet at der bliver skruet ned for udgifterne og indført ansættelsesstop. Desto bedre opbremsningen bliver i 2016, jo bedre går vi ind i 2017, lyder budskabet fra borgmesteren.

  For mere information se her.

 • Rådhus får pris for enestående grønt tag
  Rådhus får pris for enestående grønt tag

  Egedal Kommune modtager en særlig skandinavisk pris for sin bemærkelsesværdige bæredygtige taghave, tegnet af SLA Landskabsarkitekter.

  For mere information se her.

 • Støjberg ser på flygtningesucces
  Støjberg ser på flygtningesucces

  Integrationsminister Inger Støjberg kommer til Egedal for at se nærmere på, hvordan det er lykkedes den nordsjællandske kommune at få knap hver anden flygtning i løntilskud eller virksomhedspraktik.

  For mere information se her.

 • Budgetforlig: Stram styring frem mod 2018
  Budgetforlig: Stram styring frem mod 2018

  Et enigt byråd i Egedal indgår en aftale om næste års budget, der lægger op til at 2017 bliver et ’overgangsår’ med stram økonomistyring og en reform på skoleområdet for at opnå en sund og robust økonomi i 2018 og 2019. Aftalen reducerer serviceudgifterne i 2017 med 62 millioner kroner, hvilket især rammer administration og ledelse.

  For mere information se her.

 • Babyer på Plejecenter Egeparken
  Babyer på Plejecenter Egeparken

  Babyer er livsbekræftende og skaber smil og glæde. Egedal Kommune inviterer mødre og deres babyer til at besøge de ældre på Plejecenter Egeparken.

  For mere information se her.

 • Kommuner går sammen om nyt forsyningsselskab
  Kommuner går sammen om nyt forsyningsselskab

  Mere effektiv drift og udvikling af forsyningssektoren står på den fælles agenda, når ni kommuner går sammen om at drive forsyningsselskab.

  For mere information se her.

 • Maskot og 100 børn planter 400 træer
  Maskot og 100 børn planter 400 træer

  Hundrede skolebørn fra Stengårdsskolen i Ølstykke planter 400 små træer for at skabe et bedre klima. Børnene får hjælp af Egedal Kommunes nye skud på stammen; det rodløse egetræ Ege.

  For mere information se her.

 • Egedal med til fest for dansk musik
  Egedal med til fest for dansk musik

  En lang række musikere, amatører og frivillige ildsjæle i Egedal deltager for første gang i den årlige fest for dansk musik. En række kendte musikere som Julie Maria, Orhan Özgür og Christine Skou deltager.

  For mere information se her.

 • Dansk-kinesisk samarbejde fornyet
  Dansk-kinesisk samarbejde fornyet

  De tre kommuner Egedal, Frederikssund og Ballerup fornyer for tredje gang samarbejdsaftalen med den kinesiske storby Wuxi. Det politiske samarbejde gavner både erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne.

  For mere information se her.

 • Ingen skal dø alene
  Ingen skal dø alene

  Egedal Kommune og Røde Kors Egedal opstarter et samarbejde omkring Vågetjenesten i Egedal. Samarbejdet skal øge fokus på dem som ikke selv har valgt at være alene i de sidste timer.

  For mere information se her.

 • Indsats virker: Færre sygedage
  Indsats virker: Færre sygedage

  Sygefraværet i Egedal Kommune falder til 5,3 procent. Det sker efter en betydelig indsats blandt ledere og medarbejdere for at nedbringe sygefraværet og forebygge stress. Især skoler og dagtilbud oplever færre sygedage.

  For mere information se her.

 • Egedal By vokser med 300 nye boliger
  Egedal By vokser med 300 nye boliger

  Byudviklingen går rask fremad i Egedal Kommunes nye bydel Egedal By. Arkitekterne Schmidt Hammer Lassen har tegnet de næste 300 lejligheder og byhuse som AFP Rådgivning skal opføre. De første boliger ventes klar til indflytning i 2018.

  For mere information se her.

 • Natur langs Mølleøen bliver Naturpark
  Natur langs Mølleøen bliver Naturpark

  Naturpark Mølleåen, hvis smukke natur strækker sig ind i Egedal, Furesø, Frederikssund og Allerød Kommuner, bliver det 10. naturområde, som Friluftsrådet optager i mærkningsordningen Danske Naturparker.

  For mere information se her.

 • Egedals borgmester stopper 31. januar
  Egedals borgmester stopper 31. januar

  Danmarks ældste borgmester, Willy Eliasen beslutter sig for at trække sig fra posten i Egedal Kommune et lille år før tid. Det sker den 31. januar 2017, hvor han 1. februar overdrager borgmesterstolen til udvalgsformand Karsten Søndergaard (V).

  For mere information se her.